duminică, 19 octombrie 2014

NOU GRUP DE FORMARE IN ANALIZA TRANZACTIONALA: AT 101, 8-9 noiembrie, Bucuresti





Aceasta formare este recunoscuta in Romania de Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala (ARAT), Colegiul Psihologilor (CPR) si Federatia Romana de Psihoterapie (FRP), iar pe plan international de European Association for Transactional Analysis (EATA) si International Transactional Analysis Association (ITAA).

Scopul workshop-ului introductiv 101 este de a oferi o introducere în analiza tranzactionala prin trecerea in revista a conceptelor sale fundamentale si aplicarea lor practica prin exercitii de grup. 

Obiective:
  • Definirea conceptul de analiză tranzacţională: teorie a personalităţii, metodă de psihoterapie şi teorie a comunicării, respectiv ariile de aplicare;
  • Identificarea şi prezentarea specificul AT-ului: modelul stărilor eului, metoda contractuală, principiile filosofice şi etica;
  • Prezentarea unor concepte foarte utile pentru a intelege cum comunica oamenii: tranzactii si analiza tranzactiilor precum si concepte care sa ofere informatii despre motivatiile pe care le au oamenii de a comunica pe mai multe nivele: jocurile psihologice si sistemul racket;
  • Abordarea bazei conceptuale ce asigură restabilirea stării de OK, obiectivul major al psihoterapiei AT: stroke-uri, poziţii de viaţă, autonomia;
  • Prezentarea conceptului de scenariu de viaţă si modul in care un copil isi dezvolta propria perspectiva despre sine, lume si ceilalti, si de ce aceasta perspectiva este uneori disfunctionala sau restrictiva.
Participarea la AT-101 constituie o foarte buna ocazie de a face cunoştinţă cu conceptele şi metodele analizei tranzacţionale în mod direct și a vedea în ce măsură vi se potrivesc avand astfel posibilitatea de a lua o decizie mai informata privind alegerea acestei paradigme psihoterapeutice.
 
Acest training se adresează psihoterapeuţilor, studenţilor şi profesioniştilor în ştiinţe socio-umane : psihologi, sociologi, asistenţi sociali, psihopedagogi, pedagogi, învăţători, profesori, filosofi, teologi, manageri resurse umane, medici, etc. Programul se adresează în egală măsură şi celor care nu doresc să se certifice ca psihoterapeuţi, dar doresc sa înveţe mai mult despre AT şi cum îl pot folosi ca model în dezvoltarea personală, schimbare şi creşterea conştientizării în comunicarea cu ceilalţi.
 
Grupul de formare incepe cu un curs introductiv in 8-9 noiembrie 2014. Apoi formarea va continua din ianuarie 2015, cu 10 workshopuri pe an (iulie si august este vacanta) de cate 12 ore de training fiecare, organizate vinerea de la 18-22 si sambata de la 10-19. Costul unui workshop lunar (12 ore de training) este de 350 lei.


Traineri: Cezara Dasu PTSTA-P si Nicoleta Gheorghe CTA-P (http://mindcare.ro/nicoleta-gheorghe).

Detalii suplimentare despre training pe site-ul http://www.cezaradasu.ro/
 
Înscrierile se fac la adresele: nicoleta.gheorghe@yahoo.com sau  at@cezaradasu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu